Workshops & föreläsningar

Vid förfrågningar och bokningar: skriv gärna ett mail och berätta vad ni önskar få ut av mitt besök så kan vi prata vidare kring ett upplägg. Mina workshops och föreläsningar modifieras i innehåll och omfång för att passa deltagarna.

Ni hittar mig via Författarcentrums författarförmedlingen här, i Kulturkatalogen Västs utbud bland arrangemang här och vad gäller arvoden går jag efter Författarcentrums rekommendationer.

Skicka gärna ett mail till elin@seriostforlag.se så pratar vi vidare.

 

SKRIVWORKSHOP

(Ett eller flera tillfällen, främst för årskurs 2-6, skola eller bibliotek.)

I en skrivworkshop skriver vi, väldigt mycket. Vi pratar bland annat om själva skrivprocessen: om hur man kommer igång med skrivandet, var idéer finns och hur man kommer över skrivkramp.

En skrivworkshop kan exempelvis handla specifikt om: novellskrivande, poesi, gestaltning, ordval, dialog, att skapa karaktärer eller hur en text är uppbyggd med början, mitt och slut.

 

FRÅN MORMORS KLÄTTERTRÄD TILL FÖRFATTARE OCH FÖRLÄGGARE

(Ett tillfälle, främst från årskurs 7 till gymnasiet)

Ett författarbesök där jag berättar om min skrivresa, från det att jag började skriva på mitt första bokmanus när jag var 14 år till att jag idag driver ett bokförlag, publicerat sex böcker och frilansar i litteraturens värld. Hur hamnade jag här? Jo, ett av svaren finns i min mormors klätterträd.

Vid författarbesöket berättar jag om hur det går till när jag skriver en bok. Jag berättar om skrivprocessen och alla redigeringsfaser, jag visar omslagsskisser och marknadsföringsplaner. I mitt författarbesök vill jag dela med mig av min himmelsvida kärlek till litteratur och inspirera till läsning och att själv skriva.

Jag berättar gärna hur det är att starta eget företag som 20-åring och att växa in i rollen som egenföretagare med allt vad det innebär.

 

SKRIVARVERKSTAD SOM LOVAKTIVITET

(Ett eller flera tillfällen, främst för 10 år och uppåt)

Fullt fokus på att maximera fantasi och kreativitet i många, många skrivövningar. Jag delar med mig av mina bästa skrivtips och vi pratar om olika steg i skrivprocessen.