ELIN JOHANSSON

I tio år har jag drivit Seriöst Förlag, ibland på typ heltid, ibland på deltid och ibland på kvällstid. Allt började med att jag var för otålig i väntan på att bli upptäckt med mitt första bokmanus så jag bestämde mig för att upptäckta mig själv. Mitt första bokmanus lade jag dock i byrålådan och skrev ett nytt som blev min första bok: Hur man än vänder är rumpan bak.

Under dessa tio år har även följande hänt: jag har tagit en kandidatexamen i litteraturvetenskap, utbildat mig till skrivpedagog och varit ledare för ett flertal olika skrivarkurser. Jag har hållit i en rad olika workshops och föreläsningar för elever, pedagoger och bibliotekspersonal med inriktning på litteratur, läsandet och skrivandet.

Seriöst Förlag har jag publicerat fem böcker som jag själv skrivit, fyra skönlitterära och en metodbok om kreativ litteraturundervisning i grundskolan. På förlaget har jag även publicerat Erik Gustav Johanssons skönlitterära debut: Ingen kommer någonsin tillbaka.

Vill du veta lite mer exakt vad jag gjort, så kolla gärna in min profil på LinkedIn.

HÄNDER JUST NU:

Från hösten 2018 och framåt arbetar jag heltid med Seriöst Förlag och fokuserar främst på två egna skrivprojekt. Det ena är att skriva klart min femte skönlitterära bok Ölandstokar och nollåttor och det andra är en bok om hur man kan arbeta med skolbiblioteksrummet som en pedagogisk resurs.

Jag jobbar med olika projekt kopplat till barns läsande och skrivande, mer om det arbetet på Litteraturväggen.se där jag även bloggar om barns litterära världar.

Under våren 2019 håller jag även i en rad olika skrivarkurser, för alla åldrar. Mer om skrivarkurserna finns att läsa här.

På den seriösa bloggen uppdaterar jag mer om vad jag gör just nu, jag skriver också om mina tankar kring skrivandet och livet som egenföretagare.

KONTAKT:

Det är välkommet att skicka ett mail till: elin@seriostforlag.se

_____________________________________________________________________________

Foto: Josefine Laul