ELIN JOHANSSON

I snart tio år har jag drivit Seriöst Förlag, ibland på heltid, ibland på deltid och ibland på kvällstid. Allt började med att jag var för otålig i väntan på att bli upptäckt med mitt första bokmanus, så jag bestämde mig för att upptäckta mig själv. Mitt första bokmanus lade jag dock i byrålådan och skrev ett annat istället som blev min första bok.

Tio år senare har följande också hänt, bland annat: jag har tagit en kandidatexamen i litteraturvetenskap, utbildat mig till skrivpedagog, varit ledare för ett tiotal skrivarkurser och hållit i en rad med olika workshops och föreläsningar med inriktning på litteratur, läsandet och skrivandet för elever, pedagoger och bibliotekspersonal.

Jag har publicerat fem böcker som jag själv skrivit, fyra skönlitterära och en metodbok om kreativ litteraturundervisning i grundskolan. På förlaget har jag även publicerat Gustav Johanssons skönlitterära debut, Ingen kommer någonsin tillbaka.

HÖSTEN 2017:

Just nu skriver jag på flera parallella bokidéer men mest på min roman Ölandstokar och nollåttor med förhoppning att den blir klar under nästa år.

Jag är projektanställd i Marks kommun där jag fokuserar på läsfrämjande insatser för lågstadiets åldrar. Jag är ansvarig för ett skolbibliotek och arbetar även med ett utredningsuppdrag för att se över organisationen för alla skolbibliotek i  kommunen och sedan lämna förslag på hur verksamheten och arbetssätt kan utvecklas.

Vill du veta mer vad jag gjort sedan tidigare, kolla in min profil på LinkedIn.

KONTAKT:

Det är välkommet att skicka ett mail till: elin@seriostforlag.se

_____________________________________________________________________________

Foto: Josefine Laul