ELIN JOHANSSON

I tio år har jag drivit Seriöst Förlag, ibland på typ heltid, ibland på deltid och ibland på kvällstid. Allt började med att jag var för otålig i väntan på att bli upptäckt med mitt första bokmanus, så jag bestämde mig för att upptäckta mig själv. Mitt första bokmanus lade jag dock i byrålådan och skrev ett annat istället som blev min första bok.

Tio år senare har följande också hänt, bland annat: jag har tagit en kandidatexamen i litteraturvetenskap, utbildat mig till skrivpedagog, varit ledare för ett tiotal skrivarkurser och hållit i en rad med olika workshops och föreläsningar med inriktning på litteratur, läsandet och skrivandet för elever, pedagoger och bibliotekspersonal.

Jag har publicerat fem böcker som jag själv skrivit, fyra skönlitterära och en metodbok om kreativ litteraturundervisning i grundskolan. På förlaget har jag även publicerat Erik Gustav Johanssons skönlitterära debut, Ingen kommer någonsin tillbaka.

Vill du veta mer vad jag gjort sedan tidigare så kolla gärna in min profil på LinkedIn.

JUST NU: 

Från hösten 2018 och framåt arbetar jag heltid med förlaget och fokuserar främst på två skrivprojekt. Det ena är att skriva klart min femte skönlitterära bok Ölandstokar och nollåttor (mer om den finns att läsa om på bloggen), det andra är en bok om hur man kan arbeta med skolbiblioteksrummet som en pedagogisk resurs.

KONTAKT:

Det är välkommet att skicka ett mail till: elin@seriostforlag.se

_____________________________________________________________________________

Foto: Josefine Laul