Seriöst erbjudande! Jubileumstygpåse till alla.

Med alla bokordrar som skickas från nu och till fredag vid midnatt följer en jubileumstygpåse med som bonus! Du läste rätt, jubileumstygpåsen följer helt enkelt med som en kompis till boken/böckerna och samma fraktkostnad gäller som om det bara låg en bok/några böcker i paketet. Mellanskillnaden för frakten bjussar Seriöst Förlag på.

Så lägg din order som vanligt: skicka ett mail till bestalla@seriostforlag.se och berätta vilka titlar du vill beställa samt ange leveransadress. Ett bekräftelsemail skickas till dig tillsammans med betalningsinfo (betalning med Swish eller bankgiro).

Och mer om böckerna kan man få veta om man klickar här!

Ps! Erbjudandet gäller till och med fredag midnatt (10 aug) eller så långt lagret räcker.

Seriösa grejer i Jonsered

Om man har vägarna förbi Jonsered så kan man med all fördel kika in vid Jonsereds trädgårdar och Grindstugan som finns där. Nu och två veckor framöver finns Paraplyet och jubileumstygpåsen till försäljning där, tillsammans med massa annat fint hantverk (fler foton finns på Instagram > @seriostforlag)

Själv så åkte jag hem med en typisk fin börs som jag ska ha typiskt bra saker i.

Problemlösning i Skåne

Jag har varit iväg på skrivarkurs i fem dagar på Skurups folkhögskola, mina mycket fina och kloka föräldrar gav mig detta i 30-årspresent. Det känns som att ha en alldeles egen supporterklubb som hejar på en, mycket fin känsla. Jag behövde verkligen pepp i mitt skrivande just nu, så det kom så bra till pass.

Det var kul att vara tillbaka i Skurup också, jag gick ju skrivpedagogutbildningen där 2011/2012 och blev nostalgisk på ett väldigt härligt vis.

Kursen jag gick hette Skrivprojekt med textrespons, alldeles ypperligt upplägg för mig där vi varje dag lämnade in textutdrag (nyskrivet eller tidigare skrivet) som vi sedan i grupper satt och gav respons på till varandra. Jag fick med mig många finlir-kommentarer till mitt Ölandstokar och nollåttor-manus. Och jag fick också från en lite frustrerad läsare den något större frågan angående min huvudperson: ”vad är hennes problem egentligen?”. Och det är jag inte riktigt säker på, så det funderar jag mycket på nu.

När kursen var slut ville jag inte lämna den härliga skrivarbubblan jag gått in i så jag tog en skånsk roadtrip med första stopp Ystad. Sen svängde jag runt på Österlen och funderade över vad min huvudpersons problem är egentligen.

Blivit med kontor

Har signat plats för ett kontor, tänker att det är en typisk bra grej. Tidigare när jag frilansat har jag haft en egen kontorsplats och jag tycker det är en så värd investering. Att få komma ifrån hemmet, inte jobba i skräddarställning med datorn i knät samtidigt som mina sammetsmysisar hettas upp av fläkten i datorn som hovrar med tryck. Istället få komma ut, andas annan luft och träffa folk. Förhoppningen är att det ska finnas härligt folk på nya kontoret så jag har många att prata egenföretagande med och om annat kring livets ting. Obs! Förhoppningen är ju också att lokalen har bra feng shui så jag får bra flow.

Hej från en semester!

Mitt första beslut som min egen chef var att ta en riktigt lång semester, den är på obestämd tid faktiskt. Jag har en tanke på att jag ska börja jobba igen 1 augusti, men jag ska ta ett snack med chefen igen då och se om det kanske rent av blir lite längre.

Så fort det blev semester tog jag bilen och åkte till min ö. Nu är tiden när jag ska sova länge på morgonen, låta frukosten ta lång tid, blicka upp i trädkronorna,  dofta på blommor, dricka trekaffe i skuggan och gå långa promenader.

Sommaren är tiden att sitta försjunken i bok efter bok. Vilket jag gör. En familjemedlem antydde vid frukostbordet när jag anlände med en annan bok än kvällen innan att jag var helt makalös. Helt korrekt iakttagelse.

Mer om min läsning uppdateras det om på Instagram > @seriostforlag

Nu är jag 100% frilans!

Jag och Marks kommun fick 2,5 år tillsammans, and we did good. Selfien ovan är tagen på skolavslutningen och från skolbiblioteket jag kom att kalla ”mitt skolbibliotek”, platsen jag mest av allt kommer sakna nu när jag ger mig ut på annat. Och som en av mina elever sa ”om det skiter sig med barnboken du ska skriva så kan du ju komma tillbaka hit igen”, men eleven vände i dörrposten och la till ”fast egentligen vill jag att boken ska bli klar och bra”. Det vill jag också. Jag har så många projekt jag verkligen vill ta mig an nu.

När jag hösten 2015 sökte projektanställningen var den övergripande arbetsbeskrivningen ”att arbeta läsfrämjande på skolor i Marks kommun”. Och det gjorde jag under ett läsår, med en egenskriven projektplan tog jag mig an kommunens 16 grundskolor och startade upp flera läs- och skrivprojekt ute på skolorna. Det blev förlängd projekttid och jag fortsatte starta upp än fler läs- och skrivprojekt. Det förlängdes igen, jag fick ansvar för ”ett eget skolbibliotek” och fick stort utrymme att utforma och bygga upp en verksamhet som speglar hur jag ser på skolbibliotek. Dessutom fick jag möjligheten att vara med i ett arbete där man såg över organisationen för alla skolbibliotek i kommunen, där jag var med och tog fram förslag på hur verksamheten och arbetssätt kan utvecklas framöver.

Vi fick 2,5 år tillsammans Marks kommun, and we did good. Jag är stolt för det arbetet som jag gjort i kommunen och glad för alla fina elever som jag lärt känna och fått se växa.

Nu är alla tekniska prylar rensade från mig och inlämnade.

Och min alldeles egen reservationshylla på Kinna bibliotek kommer inte fyllas på igen, jag som varit så flitig låntagare att personalen tog beslutet att inte ställa mina böcker tillsammans med övriga låntagare eftersom mina böcker tog så mycket plats i hyllan.

Naturligtvis tar jag med mig min pepp-smiley som jag fick av en elev för att jag är så bra på att förklara saker, eleven tyckte det och gav mig smileyn som ett bevis och sa att jag skulle klistra den på min dator så att jag skulle se den ofta och alltid skulle påminnas om ”att just det, jag är bra på att förklara saker”.

Kick-off, för snart är jag 100% frilans

I helgen har jag varit på kick-off på VANN spa och kombinerat badande, bastande med tänkande. Ganska länge båda kvällarna satt jag även vid vattnet, blickade ut och antecknade i min skrivbok. På lördagen hade jag nämligen streckläst Alexander Pärleros bok ”Framgångsboken” och blev inspirerad att strukturera upp tankarna mer.

Tankar är nu uppstrukturerade och jag planerar att följa upp detta när jag om tre veckor blir 100% frilans och 100% dedikerad till Seriöst Förlag. Det har jag aldrig tidigare varit. Jag har alltid gjort någonting annat också, alltid haft en ”säker inkomst” vid sidan. Det har också gjort att jag aldrig kunnat förverkliga det jag vill förverkliga, jag har inte gett mig själv förutsättningarna för det. Men snart så. Snart har jag bästa förutsättningarna.

Och då ska jag bland annat spana vidare på det som gästerna producerade på den seriösa festen 27 maj. Allt stoff fick nämligen hänga med på kick-off.

Nu ska jag gå och lägga mig. För Alexander Pärleros går och lägger sig vid 21:30. Så nu ska jag också börja med det.

Ps. Mer om kick-offen finns på Instagram!

Jag bär på någonting seriöst

Jag är väldigt glad för dessa jubileumspåsar som Frida Hultman illustrerat till Seriöst Förlag.

Tygpåsarna är Fairtrade-märka, är 41 cm höga, 38 cm breda och kostar 80 kr styck.

Just nu och fram till tisdag 5 juni bjussar jag på frakten för tygpåsarna. Så vill du lägga vantarna på en tygpåse eller fler, maila till bestalla@seriostforlag.se och berätta hur många tygpåsar du önskar samt leveransadress. Du får faktura på mail, betalning via Swish eller bankgiro.

Tack för i söndags!

Jag jobbar just nu blomsterhög från buketter jag fick i söndags på den seriösa festen. Är väldigt glad att att jag bestämde mig för att ha en fest och fira.

Tack till er som kom på festen och förgyllde!

Är också väldigt glad för att jag vågade testa någonting nytt och låta gästerna bli en del av min bokprocess med Ölandstokar och nollåttor. I söndags fick gästerna nämligen brunchmingla samtidigt som det stod workshops-kassar runtom i lokalen. Gästerna fick alltså vara med och komma på namn till några karaktärer, de delade med sig av sina bästa ord, skissade bokomslag, kom med idéer till en marknadsföringsplan, hjälpte mig att beskriva en första kyss och kom på frågor till mitt första medarbetarsamtal.

På scen samlade jag och min kompis Patricia ihop lite av vad gästerna gjort och det visade sig vara hög nivå på lapparna. Så nu är tanken att jag ska boka in en kick-off med mig själv, ta med alla lappar och verkligen kicka igång mitt skrivande. För grejen är (plats för trumvirvel) att jag ska gå all in vad gäller Seriöst Förlag från och med juli. Senaste 2,5 åren har jag varit anställd, väldigt snart blir jag min egen chef igen. Det finns så mycket i det beslutet som är värt att hurra för, mest av allt för att jag har så många spännande projekt i huvudet som jag vill förverkliga. Prio ett är dock att skriva klart min bok. Nu händer det.

Seriöst Förlag firar 10 år i branschen!

Seriöst Förlag fyller ett decennium å jösses vad det ska firas! Varmt välkommen till en seriös fest där det bjuds på brunch samtidigt som du får delta i olika mingel-workshops och på så vis bli en del av slutprocessen till min sjätte bok Ölandstokar och nollåttor.

I de olika mingel-workshopsen får du bland annat komma på namn till mina karaktärer, du får brainstorma till marknadsföringsplanen, skissa bokomslaget, ge förslag på synonymer till mina överanvända ord och hjälpa mig skriva om en knivig scen.
När? Söndagen 27 maj, drop-in från kl 11:30 med brunch och mingel-workshops.

13:30 blir det scenprogram med tankar kring dagens workshops och för första gången i Seriöst Förlags historia ska jag som företagets enda medarbetare vara med om ett medarbetarsamtal.

Sen minglar vi vidare en stund till!

Var? Göteborgs Litteraturhus (ligger i Lagerhuset på Heurlins plats 1B).

Hur? Det bjuds på vegetarisk brunch med laktos- och glutenalternativ. Samtidigt som du brunchar får du delta i olika mingel-workshops.

Alla böcker utgivna på Seriöst Förlag finns till försäljning (betalning via Swish eller faktura).

Skriv upp dig på gästlistan! I dörren finns det en gästlista, se till att hamna på den genom att senast 23 maj antingen säga ja i facebook-eventet eller maila info@seriostforlag.se. Barn är välkomna! Och man får gärna ta med sig +1 om man meddelar detta i förväg.

Följ uppladdningen inför festen på Instagram: #seriöstförlagfyller10 #enseriösfest

Ps! Den snygga inbjudan är gjord av Frida Hultman!