Att göra världens ensammaste arbete ihop

En kul grej händer om några veckor: jag och två av mina författarkompisar (David Norlin och Johan Carle) ska hålla i en samtalskväll ihop på Majornas böcker & kaffe.

Samtalet kommer fokusera på respons som en del i skrivprocessen eftersom jag, David och Johan är med i samma responsgrupp och ses en gång i månaden för att lämna ifrån oss utdrag från våra skrivprojekt till varandra. Om detta ska vi prata om, alltså hur vi arbetar med respons och hur vi tycker att det gör att skrivandet växer.

Samtalet kommer sedan följas upp med live-respons på scen för att ge än mer inblick i hur responsarbetet ser ut för just oss. Därför kommer jag lämna ifrån mig första sidan på uppföljaren till Ölandstokar och nollåttor och David och Johan kommer ge mig respons direkt på scen.

Tanken är också att du som sitter i publiken ska få möjlighet att delta i samtalet med tankar och frågor.

Varmt välkommen till Majornas böcker & kaffe torsdagen 27 februari 18:30.

Mer info finns i Facebook-eventet.

Hej 2020!

Nytt år, nytt decennium och jag har gjort min första arbetsvecka efter tre veckor lång julledighet där notiser på telefonen var av och jag gick ner i varv. Jag läste mycket, sov mycket, satsade på att äta gott, vara ute i frisk luft och toppade med att åka till Köpenhamn sista lediga dagarna för att få vara tyst med mig själv bara.

Nu börjar 2020 och jag har ett nyårslöfte som jag vill följa på alla plan i livet: jag ska (plats för trumvirvel) leva ut och ta tillvara den potential som finns i mig. Jag känner att det är ett löfte jag verkligen behöver ge mig själv nu och jag ska låta orden gå på loop i mitt huvud.

Egentligen skulle jag väl kunna formulera det som att jag vill blomma ut, det är lite den grejen jag menar. Att jag vill fokusera på förmågor jag har och låta mig själv komma till min fulla rätt, jag vill fokusera på det jag själv känner att jag är bra på, bara anta utmaningar som jag känner mig pepp på och låta lusten styra mycket mer.

Så det är fokus för mitt mind-set.

I vårens almanacka är två dagar i veckan reserverade för mitt skolbiblioteksjobb, sju startdatum för olika skrivarkurser som jag håller i är uppskrivna, just nu förbereder jag mig för skrivarworkshops på en gymnasieskola och om några veckor ska lämna ifrån mig sidor på uppföljaren till Ölandstokar och nollåttor till responsgruppen för första gången.

Våren kommer hålla högt fokus på skrivandet, både på uppföljaren till Ölandstokar och nollåttor och jag kommer även parallellt gå in i researchperiod för en annan bok.

Så ja, hej 2020, nu ska vi ha kul och blomma!