Kurs med textrespons i Göteborg 8 maj!

Senare i vår håller jag i en kurs med fullt fokus på textrespons. Kursen är i Göteborg, tre onsdagar i rad (med start 8 maj) och känns perfekt för dig som är igång i ditt skrivande och vill bli läst av andra.

Kursen fokuserar på det skönlitterära skrivandet och är uppbyggt så att gruppen delas in i mindre grupper vid varje kurstillfälle för ett fördjupat textsamtal där vi läser varandras texter. Jag kommer delta i textsamtalen men kommer inte lämna ifrån mig några egna texter, mitt fokus är på kursdeltagarnas texter.

Som kursdeltagare tar du alltså med en text till varje kurstillfälle som du önskar få respons på, det kan vara ett par dikter, början på en novell eller utdrag från något längre skrivprojekt. Inför kursstarten skickas en kallelse ut där jag skriver ner mer utförlig information om hur många sidor som gäller per gång.

Vid första kurstillfället går vi igenom ramarna för textsamtalet och dess riktlinjer. Vid varje kurstillfälle lyfter vi även funderingar kring vår skrivprocess och hur vi kan arbeta oss förbi skrivhinder.

Detta är en kurs som jag tror starkt på. Min erfarenhet är att respons är ett effektivt sätt att utvecklas i sitt skrivande. Det utvecklar att få veta mer om hur andra läser och uppfattar ens text, att man får en spegling på guldkorn och utvecklingsmöjligheter. Det utvecklar att få gå in i någon annans text, jag tror verkligen starkt på att du kan inte bli en bättre skribent om du inte blir en bättre läsare. Om detta har jag skrivit ett blogginlägg: Att läsa tusen böcker och skriva en.

Vill du veta mer om kursen så finns info och länk till anmälan här. Har du frågor eller funderingar kring kursen, hör gärna av dig till: elin@seriostforlag.se

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *