En skrivpedagog drömmer

På veckans att-göra-lista står det längst upp skrivvecka i versaler och att jag ska flagga i sociala medier om skrivarkurserna som närmar sig. När jag i söndags planerade inför veckan höll sig det där med skrivarkurserna sig kvar i tanken.

På natten drömde jag att jag höll skrivarkurs och jag ville vara lite skön tror jag, skön inställning till hela grejen och bestämde mig därför för att hålla skrivarkurs i en folkpark. Det blev jätterörigt. Folk var inte alls tysta och en dragspelsorkester drog igång på en furubeklädd scen och jag sa ”vänta vänta grabbar ni stör skrivarkursen” men orkestern fortsatte för det hade visst blivit dubbelbokning. Så jag kämpade på med deltagarna, försökte få till något slags upprop men alla deltagarna hade dubbelnamn så det tog jättelång tid att ta sig igenom listan.

Och mitt i allt var det en man i en rosenbuske som distraherade mig, han hade en hatt som gick i ton med buskens gröna färg. Jag gick fram till honom och såg att han hade penna och papper framme, han antecknade.

”Har du betalt kursavgiften”, frågade jag.

Mannen undvek min fråga.

”Du tjuvlyssnar ju, det är uppenbart att du tjuvlyssnar”, fortsatte jag.

”Det gör jag inte, jag tar anteckningar om rosenbusken”, sa han.

Och sen ringde klockan till det verkliga livet.

Med det sagt ska jag flagga för skivarkurserna som är framöver, inte i en folkpark nära dig utan ett studieförbund. Och jag är väldigt glad att all min tidigare erfarenhet vad gäller att hålla i skrivarkurser inte har varit i närheten av den här drömmen.

Så alltså!

Novellkursen som startar 21 februari i Göteborg är fulltecknad, till Skriv ditt liv med samma startdatum finns det platser kvar.

Det finns även platser på kurserna i mars som jag håller i Kalmar.

Läs mer om kurserna här. Och maila mig gärna vid frågor eller funderingar: elin@seriostforlag.se

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *