Septembermötet blev succé

En utmaning just nu i mitt jobb är att jag har få hålltider att gå efter: få deadlines, få möten och få kollegor som väntar på snabba besked om grejer. Jag är i en fas där jag har mycket på gång men där det inte är så himla tydligt när jag ska göra allt detta jag har på gång.

Det jag har på gång är långa processer där jag jobbar med två deadlines långt fram i tiden, att jobba med någonting som är långt bort tycker jag kan vara problematiskt. Därför har jag noga valt en struktur för mitt arbete.

Häng med på en genomgång i planeringsstruktur, det blir kul!

Det finns ett dokument som heter ”Seriös handlingsplan 2018”  och där har jag skrivit övergripande mål för året, delmål på vägen och metoder för att nå alla mål samt syften med alla mål. I samma dokument finns en lång lista på praktiska saker att göra och första måndagen i varje månad ska jag titta på den här listan och markera det som ska göras för månaden framåt. På mitt månadsmöte fördelar jag allt som är markerat ut på varje vecka, så det blir tydligt vad som ska göras när. Då blir jag också medveten om när jag ”ligger efter” i planeringen.

Vid månadsmötet för jag protokoll. Jag skriver en analys över månaden, formulerar det jag kan förbättra till framtiden och ger mig själv well-dones.

Varje arbetsvecka avslutas med ett veckomöte där jag utvärderar veckan och ser om det som var uppskrivet blev gjort eller om något måste flyttas framåt och i så fall till när.

Yes, det var genomgången. Frågor på det?

Kan meddela i alla fall att septembermötet gick alldeles lysande, så efteråt bjöd jag ut mig själv på middag!

En reaktion på ”Septembermötet blev succé

  1. Pingback: Tack 2018! -

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *