Vad jag jobbar med osv.

Angående förra blogginlägget kan man ju fråga sig … vad är det då jag vänder blicken framåt till, vad jobbar jag egentligen med just nu?

(ps! äter inte alltid rosa munkar på jobbet, bara ibland.)

Grejen är den att det som var ett projektår för mig 2016 i Marks kommun har fått en förlängning även under 2017. Så jag fortsätter, på heltid, att arbeta med läs- och skrivfrämjande insatser på kommunens skolor med fokus på lågstadieåldrarna. Projekten jag arbetar med har bland annat som mål att följa upp elevernas egenläsning, utöka elevernas bibliotekstid och att starta läsecirklar där vi läser samma text (bok, dikt, novell) och samtalar kring.

Jag är väldigt glad att jag fick möjligheten att fortsätta arbeta vidare med de elever som jag lärde känna förra året, på så vis trivs jag väldigt bra med jobbet just nu. Och i bakhuvudet, ja där processas det … en uppföljare till Får man använda sin fantasi? känns som jag har material till nu och det vill jag väldigt gärna verkställa.

Apropå verkställa så är det ju min roman som det skrivs på också. Då och då.

Och ungefär tre gånger om dagen säger någon av mina elever:

”Fröken, kan du inte skriva en barnbok?”

Och jag svarar alltid:

”Jo, jag håller på.”

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *