Volontären som tjötar och skriver

Igår var det terminsavslutning med Träna svenska, träffarna drar igång igen 11 januari. Samma upplägg: måndagar och onsdagar, kl 17:30-19:00 på Stadsbiblioteket i Göteborg.

För mig var det dock min sista språkträff igår, nu lämnar jag nämligen över mitt uppdrag som frivilligledare. Och visst känns det. Jag var ju med och startade verksamheten förra sommaren och har lagt ner mycket tid och engagemang i mitt uppdrag. Jag är verkligen stolt över det jag varit med och byggt upp tillsammans med volontärerna. När jag valde att lämna över uppdraget för några veckor sedan hade vi två träffar i veckan, vi var ungefär 40 aktiva volontärer och hade 30-40 deltagare på varje träff. Det är helt fantastiskt tycker jag!

Läs mer om mina tankar kring mitt uppdrag i det tidigare blogginlägget –> Man borde göra något åt det där och vem är man om man inget gör?

Men var sak har sin tid. Framöver kommer jag sitta med i Göteborgskretsens styrelse. Så lämnar Röda Korset eller frivilligarbetet gör jag inte så lätt.

Och vill du också engagera dig, gå in på Röda Korsets hemsida. Vi har väldigt många olika typer av volontärsuppdrag, det är alltid något som kan passa just dig. Det viktiga tycker jag är att välja ett uppdrag som man tycker passar en själv med intresseområde och personlighet. Jag gillar ju att tjöta, därför var Träna svenska ett bra val för mig. Jag gillar ju att skriva också, så sekreteraruppdraget kanske kommer passa mig lika bra det.

Och du, om du inte vet vad du ska ge bort till någon i julklapp, gör som jag och ge bort ett gåvobevis som också finns på Röda Korsets hemsida. Finns i många olika prisnivåer.

En reaktion på ”Volontären som tjötar och skriver

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *