På mitt nattduksbord:

Egentligen var det ett tag sedan den här låg på mitt nattduksbord. Och jag har tänkt gång på gång att jag skulle blogga om den men blivit hindrad varje gång eftersom jag inte kommit på någonting smart att skriva om den. Jag tycker ju boken i sig själv är så himla smart att jag vill bolla tillbaka med någonting lika smart. Och nu har jag tänkt, i månader faktiskt, men kommer inte på någonting smart att bolla tillbaka med. Så jag får väl nöjda mig med någonting mindre smart. För jag vill gärna berätta om boken, liksom sätta ett stort utropstecken bakom: läs den!

Bodil Malmsten bjuder på en så ljuvlig läsning, hon vet vad hon skriver om och hon skriver med sådan klarhet och butterhet som är så underhållande. För jag har läst ”konsten att skriva”-handböcker i stor volym de senaste åren och det brukar vara väldigt mossigt, fyllda med måsten och kreativa urladdningar. Men inte med Bodil Malmsten, hon ser på det med sådan klarhet och blandar det med en butterhet i hur saker och ting är och förhåller sig. Som sagt, väldigt underhållande är vad det är.

På ett ställe introducerar hon exempelvis en skrivövning, men avslutar sedan hela stycket med att det egentligen är helt oviktigt att göra övningen. Vad skulle finnas för mening med det liksom. Och därför gillar jag Bodil Malmsten, jag tänker hela tiden under tiden jag läser: jävlar vad skön hon är, så där cool vill jag också bli när jag blir stor.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *